Pannendaken

Pannendaken zijn al eeuwenlang een geliefd product voor het waterdicht maken van daken.

Dakpannen zijn onder te verdelen in twee groepen:
• keramische dakpannen.
• betondakpannen.

Keramische dakpannen worden vervaardigd uit klei.
Toegepast wordt een vrij zware vette klei van grote zuiverheid om de noodzakelijke dichtheid, hardheid en breukvastheid te verkrijgen.
Na het mengen, kneden en walsen ontstaat een kleiplaat die onder de stempelpers wordt gevormd tot het gewenste model.
Dan volgt het droogproces en het bakproces van ca. 1000
C. Rood en blauw-grijs zijn de basiskleuren maar door oppervlaktebewerking is een groot kleuren en afwerkingsaanbod leverbaar.

Betonpannen kennen een kortere geschiedenis dan keramische dakpannen.
De eerste betonpannen werden gemaakt rond 1800 van een snel hardend natuurcement. Tegenwoordig worden ze vervaardigd van een mortel van rivierzand, hoogovencement en anorganische pigmenten. Door toevoeging van metaaloxiden ontstaat een gekleurde betonpan.

Ondanks een wat negatief imago maar dankzij vernieuwde productieprocessen worden er nu jaarlijks ca. 75 miljoen m² betondakpannen geproduceerd.
Door constante innovatie en het luisteren naar de markt van fabrikanten van keramische en betondakpannen is er een enorm breed aanbod leverbaar op het gebied van vorm, kleur, type en uiteraard prijs.
 
Bij een bestaand dakbeschot van houten planken worden zonder al te veel breekwerk de oude dakpannen en de pan en stoflatten verwijderd.
En kunnen waterdichte dampdoorlatende folie of isolatieplaten worden aangebracht, waarna de panlatten en de dakpannen waarnodig gehaakt worden aangebracht.
Dit, samen met de uitstekende verwerking die u van Reroofing- v.d. Spiegel kan verwachten, levert een eindproduct op waarvan u jaren probleemloos kunt genieten.

Op al onze werkzaamheden ontvangt u 10 jaar garantie op waterdichtheid en zelfs 30 jaar fabrieksgarantie op de dakpannen zelf. Daardoor kunt u langdurig en onbezorgd wonen.
Wij kunnen tevens eigenhandig alle bijkomende werkzaamheden, zoals vervangen van schoorstenen zink, lood, en koperwerk dakbeschot en windveren voor u uitvoeren.